torsdag den 26. maj 2016

Delft og lidt fra Barcelona

For en tid siden faldt jeg for en cardigan, da jeg var til cafestrik hos Hønsestrik uha sådanne aftener er farlige...og skønne ;-)
Det er masser af dejlig mønsterstrik, som jeg har strikket på indimellem andre projekter - og den er nu færdig...hmmm det tager lidt tid på p nr 3...

Opskriften kan downloades gratis fra filcolana Den er strikket i New Zealand Lammeuld i lys grå og petroleum på p nr 2.5 og 3.

Jeg har naturligvis strikket på rundpind for at undgå besværlige vrangpinde med mønsterstrik, og dermed betyder det også en opklipning:


Det er altid spændende at sætte saksen i...Jeg syede med en tæt søm. I opskriften er der hæklet inden opklip, men jeg har kun erfaring med det i ensfarvet strik..og turde ikke satse i dette store arbejde..


Og nu er der strikket hals-og forkanter på - jeg mangler lige nogle knapper og en fotograf, så I må se den på i næste indlæg ;-)


Det er en sjov detalje med de forskellige mønstre på bærestykket.


Som opskriften skriver minder det om smukke kakler - man kunne jo også have valgt ag vende vrangen ud, som jeg har set i nogle butikker..flot er det ihvertfald ;-)


Endelig skal I lige nyde lidt billeder fra en herlig tur til Barcelona i forrige weekend.... Her var sommer og sol, masser af kultur og den skønneste mad;-)
Vi rejste sammen med et hold gode venner - og jeg havde fået lov til at planlægge det hele ;-)

Vi boede i centrum, så vi kunne gå til det hele - og det blev til ca 25 km om dagen...så var det godt vi alle havde gode sko, hi hi,,,


Jeg havde hjemmefra købt billet til La Segrada Famillia, Gaudis ufærdige katedral, som blev påbegyndt i 1882...Arbejdet i dag financieres af donationer og billetsalg, og der forventes i dag en slutdato i 2040!!!!
Det var fantastisk - vi var så imponerede og nød til fulde hele oplevelsen.

Der er leget med masser af glasmosaikker, som lukker lyset indefor i en skov af søjler
Og med en søn som læser arkitektur og med viden om, hvordan de arbejder i dag, kan man kun blive dybt imponeret over Gaudis evner både som kunstner og som arkitekt. Ved siden af katedralen er der et museum, hvor man kan se hele historien om det store arbejde - det var en stor oplevelse!!

Vi besøgte Park Guell, hvor det største antal af Gaudis værker findes - vi nøjedes med en tur i parken, da der var mange folk herude...
Og besøg på Montjuic, en bydel på et bjerg, med haver, kunstmuseer, haver og ikke mindst Font Magica, et magisk springvand anlagt i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929,

Vi var på skønne markeder med masser af spanske varer og specialiteter - ja frokosten en dag blev forskellige lækkerier herfra - og det var til meget billige penge...Selvfølgelig skulle vi på Tapasbar...vi var på Orio, hvor vi betalte 2 euro pr tapas fra en kæmpebuffet med alt i ost, kød, fisk og meget mere....uhmmmmm..


Og så er det jo bare fantastisk med en storby med sandstrand - vi kommer tilbage ;-)
I det hele taget var det en positiv oplevelse - det er en  meget venlig og rar by at være i, og som jeg varmt kan anbefale!!


5 kommentarer:

 1. Ih, som du/I har oplevet meget. Skønne billeder. Tak for turen.
  Jeg glæder mig til gensyn med Tapas/Pingvin i Ålborg. Det er en god måde at smage nye spændende ting...
  Smuk trøje. Fine farver. Jeg ville heller ikke vove at hækle før klip! Foretrækker generelt at sy.
  Filcolana har mange fine mønstre.

  SvarSlet
 2. Det barokke dårligt med sådan en tur til Barcelona . Har desværre aldrig været der - men ud fra dine billeder at dømme, er det vist en stor fejl. Din trøje bliver bare skøn. Rigtig flot - og din vrangside ser flot ud 👍

  SvarSlet
 3. Sikke da nogle fantastiske billeder fra Barcelona, som jeg stadig har til gode at besøge.
  Trøjen er bare blevet flot

  SvarSlet
 4. Wauv, hvor er det bare en flot trøje. Skønne farver og flot mønster. Selv bagsiden ser perfekt ud.
  Ja - det kræver lidt mod at anvende saksen!!!!

  Dejlige billeder fra Barcelona.

  SvarSlet