fredag den 17. juli 2015

Smukke Menorca

Egentlig skulle vi have været på en spændende minirundrejse i Cinque Terre og Toscana i Italien...men med en søn på kombineret studierejse og ferie i Japan, og en datter som skulle arbejde sommeren igennem, og som ikke skulle på ferie, tja så blev vi lidt bløde og ændrede ferieplanerne. I stedet inviterede vi hende med en uge sydpå, og valget faldt på Menorca, som er lillesøster til Mallorca.


Og det viste sig at være et fantastisk sted - utroligt smukt med blå-grønne bugter og dejlige   sandstrande, masser af klipper og et særdeles behageligt klima grundet vinde fra nordvest, som også
giver jorden på øen salt. Menorca har flere strande end Mallorca og Ibiza tilsammen omend de fleste 
jo er små hyggelige strande. Øen er på Unescos verdensarvsliste, og her er ikke ret mange turister. Prisniveauet overraskede os positivt - vi kunne få en lækker 3 - retters menu til ca. 100 kr. og en god flaske vin til 75 kr. på lokale restauranter. Og masser af lækker fisk :-)

Vi boede på nordsiden af øen og kunne vandre langs hav og klipper ind til en lille hyggelig by, Fornells. Det er en rå natur her som krævede lidt form at komme frem i men en fantastisk tur.Man kan faktisk gå rundt langs hele øen, da der i tidligere tider har været patruljeret rundt på hesteryg langs kysten.
Der lever også vilde manorcinske heste på øen, som vi også mødte på turen.
Et par dage senere lokkede vi Emma med - men der er nok ikke en vandrer gemt i hende, selvom hun også var fascineret af turen ;-))


Men ellers fordrev vi tiden her ved poolen med udsigt over Tirant bugten eller ved stranden - jeg havde gemt Ken Folletts 3. bog, På kanten af evigheden til denne tur, da jeg i hverdagen ikke når at læse  så store bøger. Har du ikke læst trilogien kan jeg varmt anbefale den - fantastisk læsning om 3 generationer og et spændende historisk forløb fra 1.verdenskrig og frem til murens fald.

Og som jeg skrev i forrige indlæg var der lidt nyt håndarbejde med.. det blev kun til lidt men det har jo også ret :-)En sommercardigan, Sukkertrøjen er nu på pindene igen - og pindende er firkantede :-)


Og så er der blevet hæklet på Primulatæppet - det er total hygge..

Nu skal jeg rundt og se jeres indlæg, som jeg glæder mig til at læse...

Håber I alle nyder sommeren og solen, når den er her :-)

8 kommentarer:

 1. Jeg har læst om Menorca; og du udbygger da øens fordele! Hvor er der smukt. Det gør ikke spor at den ikke er overrendt. Fornemt at kommer på Unescos liste.
  Slappeafstrik er dejigt. Hvilket garn valgte du til Sukkertrøjen?
  Jeg har til gengæld IKKE tålmod til det Primulahækleri, men vil følge dit arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne. Kan du huske garnet jeg købte i Ry? Livorno fra Wilfert's i bomuld, viskose og hør..det er fint til sommerstrik:-)

   Slet
 2. Hvad sagde jeg ;o) (men jeg er jo også vild med Spanien og Mallorca, hvor der bestemt også er naturskønt - tænker at så kan Menorca da vist ikke være helt skudt ved siden af). Glæder mig til at høre meget mere ;o)
  Sukkertrøjen er skøn ..

  SvarSlet
 3. Åh, der ser dejligt ud, Lilli - der ku jeg godt lige gå en tur ;-) Lækker, lækker sukkertrøje, jeg er vild med farven :-) Og så er du da nået et godt stykke på det Primulatæppe - det glæder jeg mig til at se - måske vil jeg lave sådan et til Lillefrøs seng (hun har lige fået ny storesøsterseng ;-)) Vi ses :-)

  SvarSlet
 4. Herlige bilder, en super reise du hadde, fantastisk.
  Så god fargerik var Primulatæppe... ha masse glede med fortgang... gleder meg å se.
  Vi har riktig fint sommervær og hele ettermiddagen vi var bade...
  God sommer deg fortsatt. Hilsen fra Viola

  SvarSlet
 5. Jeg har også et meget blødt punkt for Mallorca og billederne af Menorca giver da virkeligt lyst til et besøg. Ser skønt ud :-) Og Sukkertrøjen - jeg har stadig et billede af den, du har strikket i pangfarve. Synes simpelthen, at den er så lækker!

  SvarSlet
 6. Jeg har aldrig været på Mallorca, men det ser skønt ud. Dejlige billeder.
  Sukkertrøjen er en klassiker, så den kan jeg godt forstå du strikke igen, den er bare så flot.
  Også flot tæppe du laver.

  SvarSlet
 7. lyder som en skøn ferie.. anede faktisk ikke, at der var noget der hed menorca... men så blev jeg det klogere fed trøje du også har fået monteret...

  SvarSlet