søndag den 10. august 2014

Tilbage igen 2

I et tidligere indlæg lovede jeg en fortsættelse af vores skønne tur i det sydvestlige England:

Lands End var en fascinerende oplevelse....en rå og smuk natur og et langt vue over Atlanterhavet....her læste vi om livet i havet...anede ikke der var spækhuggere her og at den 2. største (og ufarlig) haj i verden findes her!!
Herfra kørte vi ad små kringlede veje mod Torquay, en kendt badeby bla. fødeby for krimiforfatteren Agathe Christie og for et tidligere Badehotel Gleneagles, som inspirerede Monty Pythons til Halløj på Badehotellet.
Turen gik gennem smukke og meget kuperede hedelandskaber med masse af får og smukke stendiger.
Torquay ligger på den engelske Riviera og en en charmerende og livlig by. Vi faldt i god snak med lokale, som også lige nød en øl på deres pub, og vi kunne virkelig god li at være her.


  Der er masser af skønne cafeer, butikker, pubs og en stor Marina med plads til hygge...


Og denne lille hyggelige thesalon havde fine hæklede cupcakes og andre ting sammen med alverdens lækkerier:-)

Nær Torquay ligger en stor Nationalpark, Dartmoor....måske du kender historien om Baskervilles Hund? På vores vej videre tog vi en tur herind...havde tjekket kort for ikke at køre for meget på Single roads....veje, som kun har et spor og nogle gange er der et vigespor...andre gange ikke....og der er høje bevoksninger op på begge sider...

Vi spurgte til regler om vigepligt...dem er der ingen af; man tager hensyn og ellers håber man der er plads til passage.....pyyyyh det var lidt spændende nogle gange!!!

Vejret var virkelig med os, så vi kørte langs kysten og nåede Bournemouth, endnu en stor badeby,
hvor vi nød en eftermiddag på stranden...her ville jeg gerne have været længere...og så var det retur til Southampton og aflevere bilen, inden vi næste morgen tog toget til London :-)

Her boede vi lige overfor Kensington Garden, hvor vi hver aften lavede picnic med lidt lækkert mad, indkøbt i de små butikker ved Queensway.


Vi har været i London flere gange, så der var ikke store planer...og dog...jeg ville gerne besøge en Garnbutik, Loop, som lå ude ved Islington...


En hyggelig butik med et stort udvalg


Af skønne garner...Og lækre bøger!!!! Jeg købte Cherished af Kim Hargreaves, som jeg er så vild med...og der er flere modeller heri, som er på min lange ønskeseddel. Jeg købte ikke garn- kunne ikke beslutte mig, og i stedet nød jeg bare at være der...måske jeg også har liiiidt på lager;-)...


Det blev også et gensyn med vilde og skøre Camden - mest fordi vi bare havde masser af tid;-)

Der blev oset rundt omkring i London, men kun shoppet lidt...og ellers nød vi bare storbystemning og hygge på Starbucks og andre steder inden vi efter 4 dage her atter fløj mod Aalborg. 
Det har været en af vore bedste ferier - og vi vil varmt anbefale den til andre. Har man ikke mod på at køre, er der mange rejsearrangører, som laver noget lignende.. 


Kun en ting var ikke en succes...engelsk mad bliver jeg aldrig vild med....men en lækker omgang Fish and chips og en iskold øl er da ikke så ringe;-)

Håber du også har haft den ferie, du ønskede :-)

12 kommentarer:

 1. Wow, det var en fin ferie :) Sikkert veldig kjekt å få besøkt alle disse stedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en spændende og anderledes ferie- også smukke billeder du har lagt ud;-)

   Slet
 2. Åh, skønne London! Hvor boede I? Vi handlede også på Queens Way og gik i Kensington Park; besøgte K Palace og Royal Albert Hall.
  Deres strikkeforretninger er jeg ikke imponeret over, til gengæld kan jeg fortabe mig i udvalget af bøger... om alt muligt, men især håndarbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi boede på Hyde Park Comfort Inn på Queensborough Terrace...tror det staves sådan...et fint sted men meget små værelser...jeg var også vildt imponeret over deres bogudvalg...og London er bare gudeskøn :-)

   Slet
 3. Ahh - Torquay - det bringer mig tilbage til min første sprogrejse da jeg var ung. Spændende sted. Og midt på Dartmoor ligger et sikret fængsel - lagt der med vilje for at evt. flugtfanger helst skal fare vild på heden hvis de er frække nok til at flygte :o) England er et herligt ferieland - og det både syd og nord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja både der og i Brighton var der fyldt med unge fra hele verden på sprogrejse;-)... Ha ha ja jeg tror de kunne fare vild derovre ....det er store hede- og skovområder- men så smukt:-)

   Slet
 4. Efter at have læst og set billeder fra jeres tur, har jeg da bestemt fået lyst til at besøge Sydengland :-)
  Skøn idé med at spise frokost i parken

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig - kan kun meget varmt anbefale det - og alle vi har talt med om ferien har det på samme måde, så det er bare at komme i gang. Og skriv endelig hvis du har spørgsmål :-) ja vi er begyndt mere og mere at tage mad med til stranden eller i park eller hvor vi nu er...billigt, hyggeligt, intimt og ingen ventetid:-) og min mand spiser ofte ude i forbindelse med jobbet og har ikke noget behov for restauranter....det har jeg så til gengæld en gang imellem hi hi :-)

   Slet
 5. Ser ut som dere har hatt en flott ferie i England:-) Fine bilder du viser oss:-) Klem Marianne

  SvarSlet
 6. Ja, vi har fået den eller de ferier vi indtil videre har planlagt i år. Kos, Sverige og Langeland. England har vi aldrig besøgt.

  SvarSlet
 7. Hi, hi - næh det engelske køkken er ikke noget at råbe hurra for - til gengæld elsker jeg indisk mad som de jo har rigeligt af i London :-)
  Det ser ud som en fantastisk lækker tur :-)
  Går du iøvrigt i strikkecafe i Hønsestrik? Tænkte det ku være hyggeligt at mødes på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
 8. Ja det var en fantastisk tur :-) ja - jeg går på hold 1 med start d.3. september....hvilket hold er du på? Ja det kunne være hyggeligt at mødes...hvis ikke der må vi jo bare finde på noget andet;-)

  SvarSlet