lørdag den 8. oktober 2016

Blæsevejr, Bergen og masser af strikketid

Sidste weekend var vi et smut oppe og besøge vores søn i Bergen. Vi skulle sejle fra Hirtshals torsdag aften...uha hvor jeg tjekkede vejrmeldinger...og lænede mig op af de bedste - (læs mindre vind...)


Det blev værre end forventet. Færgen blev flyttet til afgang fra Frederikshavn, og så skal jeg da ellers love for vi fik glæde af en storm, Karls fætter :-( Føj da hvor det gyngede...vi havde kahyt med havudsigt - men søvn blev der ikke megen af..til gengæld kunne udsigten nydes næste morgen..

Det gyngede og bragede og der blev sat pæle hele natten.....og på grund af vejret vendte færgen i Stavanger, og vi skulle fortsætte med bus til Bergen. En tur som endte med at tage 7 timer...og som indebar masser af kørsel i fjeld og 2 færger. Så nu har vi også set dette hjørne af Norge;-)

Endelig fremme kl 19.45...vi skulle ellers ankomme Bergen kl 12.30, så det var noget af en forsinkelse...
Det var så skønt at se sønnen - han stortrives i smukke Bergen, og vi nød at være der igen.


Udsigten fra vores lejlighed
 

 
Fantastiske fiskeretter

 
Vi havde lækkert vejr - men køligt om morgenen

 
Søndag gik sejleturen hjemad igen - nu var himlen blå og vandet næsten blikstille
I hvert fald på turen nedad indtil vi var syd for Norge........Og pludselig dukkede en gletcher op i horisonten - ligger ved Odda ved Hardangervidda.
 
Det var en fantastisk tur - som kan varmt anbefales.
 
Det gav også masser af strikketid...især på busturen til Bergen.
Jeg fik strikket forstykket til Hokkaido-kjolen.
 
 
Og ved sidste strikkecafe hos Hønsestrik købte jeg det smukkeste garn fra Lana Grossa.
 
 
Det bliver til en variation af Redy - en model som er super at strikke, når man skulle nyde udsigterne og følge med i turen rundt:-) jeg er næsten klar med den, så den må du se i næste indlæg;-)
 
Rigtig god weekend:-)

2 kommentarer:

  1. Synd dere fikk så mye forsinkelser på turen til Bergen, men enda godt du kunne bruke tiden til å strikke. Ser av de fine bildene at dere hadde det flott når dere kom fram. Bergen er en vakker by, skjønner godt at sønnen din trives der:-) Ønsker deg en fin søndag! Klem Marianne

    SvarSlet
  2. Uha uha for en tur - og når man så kun har en kort weekend. Men det ser da heldigvis ud til I så nød den tid der var. Hokkaido kjolen bliver da et hit. Den er flot. Den har du nok med næste gang til hønsestrik ?

    SvarSlet