tirsdag den 26. maj 2015

Bayeux tapetet

Min søster, mor og jeg havde planlagt turdag 2. pinsedag.

Vi kørte nordpå til Børglum Kloster, hvor en kopi af Bayeux- tapetet er udstillet. Det skildrer gennem i alt 49 scener historien om Slaget ved Hastings i 1066.


Det er et imponerende arbejde, som blev påbegyndt januar 2000 og færdiggjort nu 14 år senere.
9 brodeuser har ialt arbejdet 30.000 timer med tæppet ...,

Man kan ikke andet end beundre dette store og flotte arbejde...







Det er bestemt et besøg værd - også selvom man ikke broderer..

Efter frokost i Lønstrup gik turen videre til Blokhus og Hune, hvor vi ville besøge den netop indviede Sandskulpturfestival. I år er temaet H:C.Andersen, og 15 kunstnere fra udlandet har deltaget. Det er første gang jeg har besøgt stedet, og hold da op hvor der bare findes mange dygtige kunstnere!!





Udstillingen er helt frem til sidst i oktober og er virkelig flot..

Jeg vil bestemt anbefale begge steder...

Et andet sted jeg også vil anbefale er Garnudsalg - og jeg er netop vej derud til den sidste strikkecafe inden sommeren...uhh det bliver hyggeligt :-)

God aften til dig :-)




fredag den 15. maj 2015

Saltum og Skagen

Sidste weekend bød jo på en dejlig tur til Saltum Uldfestival sammen med min søde veninde, Tina, som også er bidt af en gal strikkepind, og med hvem jeg hvert år har masser af skønne strikkeinspirationsture med :-) Tror jeg har været i Saltum alle årene, og jeg må bare sige det nok er den bedste af sin art af dem, som vi besøger...
Vi kom da det åbnede lørdag og hold da op der var bare folk fra start...men vi fik kigget og handlet lidt og var heldige at møde gode venner og bekendte, og det er jo altid sjovt :-)
Jeg glemte at tage billeder - det ville næsten også bare være af mange mennesker ;-)

Jeg må nok også erkende det ikke var fordi jeg manglede, men man skal da også støtte sådanne gode arrangementer...meget blev det ikke til, måske også fordi der var så mange mennesker.
Jeg er vild med Nordiske Masker. Synes pigerne er så dygtige og det er så smukke ting de laver. Vi var på workshop hos dem på Fanø, og jeg er virkelig imponeret af dem.

Jeg faldt allerede dengang for dette smukke sjal, så bogen Nordiske Masker 3 blev købt




Det er det smukkeste sjal ...jeg er vild med mix af strik og hækling..
Og hos Garngaragen fandt jeg en smuk meleret mellembrun/ muldvarp .. Perfekt hertil..:-)


Og denne smukke bluse må jeg også lave
måske et sommerferiebilprojekt...;-)

 
Og så var der pludselig fridage igen..de første dage  i Kr.Himmelfartsferien blev tilbragt i  skønne Skagen, som vi gerne besøger mindst en gang om året... At vi så var heldige at sommeren gjorde sit indtog er helt utroligt...vi spiste frokost på Skagen Bryghus - en lækker fisketallerken og 5 smagsprøver på deres dejlige øl hertil ...

 
Og resten af dagen blev tilbragt rundt omkring i byen..der var så megen liv i byen..masser af svenskere og nordmænd, og det må ha været en hård tur over Skagerak, for de var meget tørstige ;)








 

Vi sluttede aftenen på havnen med middag nede ved Pakhusene i aftensolen..åhh det var så hyggeligt...:-) og så stentrede vi gennem byen med liv og forårsforventninger til vores hotel og en fantastisk dag var fyldt ud.. Jeg elsker Skagen ;-)
 
 
 
 
 





torsdag den 7. maj 2015

Tøsedage 2 og Bella

Her følger lidt mere fra en dejlig Bededagsferie i London....:-)

Hver gang jeg har været i London overraskes jeg af den mangfoldighed, der er derovre...læste et sted at der tales over 300 forskellig sprog...og overalt ses de sjoveste små forretninger..

Og så er der bare den ene skønne park efter den anden med smukke planter og masse af blomster,,,og egern!! Den sidste dag var afslapning i St. James Park. Her er så smukt og fredfyldt.

 Søde små nysgerrige væsner.. i massevis...
 
 
 
Vi slappede af og nød de smukke omgivelser - masser af smukke farverige blomster og planter
  
Mens vi var i London blev der jo født en lille ny prinsesse....overalt på taxaer og reklamesøjler rullede teksten "Its a girl....." og folk var glade og snakkende herom..vi fik chokolade i Tesco
 
 
Souvenirbutikken ved Buckingham Palace var klar..
Og med besøg af mange turister..hmmm så megen royalist er jeg så heller ikke........
 
En anden yndlingsbutik er Fortnum and Masons på Piccadilly...hvad findes der ikke af lækkerier...suk...
Men priserne er bestemt i den dyre ende....dog en lækker the i smuk dåse skal med hjem...;-)
 

 
Der er ikke blevet til megen strik i dette travle program, men jeg havde et lille nyt projekt med, mens Wiola slappede af hjemme...og her i ugen er det færdiggjort, så den lille prinsesse, som pludselig kom til verden d. 1.maj kan blive klædt godt på :-)
 

 
Garnet blev indkøbt ved sidste strikkecafe hos Garnudsalg. Det er uld og silke og er så lækkert og blødt i den yndigste lyse rosa. Men den er strikket på p nr. 2.5...uha mine hænder ikke kan li det og jeg får ondt i mine led...min favorit er altså p 3.5-4....
 
I morgen kommer min dejlige veninde fra Sjælland...lørdag skal vi til Uldfestival i Saltum...uhh jeg glæder mig...synes denne festival er den bedste af dem vi kommer på både i udvalg og stemning..
 
Måske vi ses :-)
 

mandag den 4. maj 2015

Tøsedage 1


I sommers var min mand og jeg på rundrejse i Syd-vest England og afsluttede ferien i London...min datter ville så gerne have været med....Som studerende bliver det jo ikke til så mange ferier, så jeg inviterede hende med på Bededagsferie.
Vi fløj fra Aalborg torsdag eftermiddag og var - efter en del bøvl med aflyste toge til Victoria Station - klar til at indtage byen. Og for sulen da hvor har vi travet og travet byen tynd....Vi har begge været i London flere gange, så der var ikke mange planer udover hård shopping....
Jeg havde dog en plan: Jeg skulle besøge I knit London....:-)


 

 
Massevis af skønne bøger og flotte garner i  en meget lille butik...
 

 



Jeg købte lidt småting og Kate Davies nye bog Yokes, som jeg havde kigget en del på hjemmefra...der er så smukke modeller heri...tror jeg skal til Skotland en dag :-)
 
Denne er en af de modeller, som jeg bare er så vild med....suk...
men det jeg egentlig kom efter havde de ikke.... :-(
 

 Frokost i Covent Garden - lækkert ;-)
 
 
 Masser af liv på Oxford Street
 
 
 
Jeg ville gerne have Kim Hargreaves nye bog Echoes med hjem...og endelig fandt jeg den i Liberty...
 Og som den søde ekspedient sagde..."Der er nok bestillinger med...."så nu kan Lene og Mona godt glæde sig til en smuk bog med alt for mange mulige projekter....findes der mon strikkeorlov....;-)

Mere om dejlig dage i næste indlæg ....håber I alle har haft en skøn Bededagsferie ;-)